Pojem

10.07.2015 21:04

- je to reflexná masáž akupunktúrnych bodov, tzv. receptorov, ktoré sa nachádzajú na chodidlách. 

Sú to citlivé miesta, ktoré sú spojené s časťami ľudského tela alebo orgánmi. 

Ak v niektorom z orgánov sú nahromadené jedovaté látky - toxíny, je ten orgán zapáleny telo prestane harmonicky fungovať a prichádzajú väčšie či menšie zdravotné problémy. 

Keď pôsobí triplex prístroj na receptor na nohe, prekrvuje ho a tým podporuje aj prekrvenie orgánu. Ten sa regeneruje a posilňuje sa jeho schopnosť vyliečiť. 

Je to liečba, pri ktorej pomocou prístroja stláčame "reflexné body" na chodidlách. Teóriou reflexnej terapie je, že chodidlo je "zrkadlom tela", pričom ľavé chodidlo zobrazuje ľavú stranu tela, pravé chodidlo stranu pravú. Všetky reflexné body sú spojené s určitým špecifickým orgánom a žliaz v tele, a stimuláciou týchto bodov pomocou tlaku sa podporuje zdravie v týchto orgánoch a žliaz prostredníctvom nervových dráh tela.

Reflexológia je hlboko relaxačné ošetrenie, ktoré možno cítiť po celom tele a prinúti telo k uzdraveniu.

 

Liečenie ochorení s prístrojom triplex therapy chodidiel. Reflexológia lieči choroby určitých častí tela tzv. reflexných oblastí na chodidlách. Choroba vzniká zablokovaním "energetických kanálov", čo niektorú oblasť poškodí. Reflexológia sa usiluje o odbúranie tejto blokády, aby energia mohla opäť voľne prúdiť a toto poškodenie vyliečiť

Prakticki lekári tvrdia, že tlak na reflexné body na nohách bude mať vplyv na telesné orgány v rovnakej zóne.

Späť