Ako si vybrať správne hygienické vložky pri inkontinencii

20.07.2016 22:52
    Použitie bežných menštruačných vložikek, papierových uterákov, lepeniek, štipcov na bielizeň - a iných druhov domácich riešení - ako pokus o zvládnutie tohto problému, je neefektívny, pretože nemájú potrebné tesnenie a technológiu na kontrolu zápachu, čo zvyšuje riziko vzniku nepríjemností spojené s inkontinenciou a nezabezpečujú pocít 100% istoty a to preto, lebo nie sú navrhnuté tak, aby absorbovalo tak rýchlo, ako výrobky pre osoby trpiace inkontinenciou.
Preto boli vyvinuté špeciálne hygienické vložky určené pre inkontinenciu, dôrazom na dôstojnosť a starostlivosť o nositeľa - výborná savosť, aby nedošlo k žiadnemu úniku, dobrá kontrola zápachu, a jednoduchosť použitia. 
Správným výberom zabezpečíte, že sa už nikdy nebudete cítiť mokrá.
 
Pohlavie
    Existuje nespočetné množstvo výrobkov pre ženskú aj mužskú inkontinenciu. Medzi mužskými a ženskými inkontinečnými výrobkami je rozdiel v ich tvare a vzhľade. 
Preto pre správny výber výrobku má význam aj vaše pohlavie, čím zaisťujete lepšiu kondíciu a znižujete šancu prípadných nepríjemností spojené s inkontinenciou.
 
Úroveň absorbcie
    Pri močovej inkontinencii je rozdiel aj v úrovni strácania moču, niektorí ľudia strácajú len pár kvapiek, zatiaľ čo iní majú celkovú inkontinenciu, čo je dôvod, prečo existujú rôzne produkty pre ľahké, stredné, ťažké a celková inkontinencia.
 
Pre tých, ktorí trpia s ľahšou inkontinenciou sú určené extrémne tenké, diskrétne vložky, ktoré pre nich poskytnú dostatočnú absorpciu a ochranu.
Pri ťažšej inkontinencii je potrebná väčšia uváženejšia ochrana, napr. nosenie objemnejších vložiek.
Väčšina produktov má na obale ukazovateľ ich úrovne nasiakavosti  - treba si zvoliť tú, ktorá najlepšie zodpovedá vašej úrovne inkontinencie. Tie sú zvyčajne označené ako "light", "stredná" a "ťažká".
 
Kontrola zápachov
    Zápach je tiež rozhodujúcim faktorom, ktorý sa týka mnohých ľudí trpiaci inkontinenciou. Našťastie existuje rad produktov s technológiou na ovládajúcou zápach. Sú navrhnuté tak, aby minimalizovali zápach, čím získate väčší pokoj a sebeistotu do svojho každodenného života. Ak Vás znepokojuje zápach, uistite sa, že váš produkt má určitú formu potlačenia zápachu.
 
Suchá technológia
    Kožné infekcie, zápaly a podráždenia v oblasti genitálií a zadku sú často sa vyskytujúcim problémom u pacientov s inkontinenciou. Je často spôsobená nadmernou vlhkosťou v týchto oblastiach. To je obzvlášť nebezpečné pre tých, ktorí sú pripútaný na lôžko, pretože sa zvyšuje riziko vzniku dekubitov. Je preto dôležité hľadať výrobky s rýchlejšíou technológiou sušenia - odvážajú vlhkosť od pokožky, v súlade s úrovňou inkontinencie .

 

Späť