Ako sa správne starať o kosti a kĺby?

14.06.2014 18:05

    Veľmi dôležité je vedieť správne pomáhať naším kĺbom a kostiam. Ak chceme predísť nepríjemným kolestiam v kĺboch a obávame sa artózy alebo iných ochorení pohybového aparátu, tak musíme včas a cielene sa o ne starať.

    Najlepšie viete uľaviť svojím kĺbom, ak budete pravideľne doplňovať vhodné stavebné a revitalizujúce látky, ktoré sú pre zdravie a spolahlivé fungovanie celého kĺbového aparátu nevyhnutné.

    Čo máme robiť pre zdravie našich kostí?

    Zdravá strava - treba dbať na dostatocný príjem bielkovín, vhodných minerálov a vitamínu C - poďakujú nam nielen kĺby, ale celé naše telo.

    Špeciálna kĺbová výživa - vďaka kvalitným výživovým doplnkom budeme mať istotu, že určite dodávame telu všetky potrebné látky v odporúčanom množstve a v kvalite. Sú ideálne pre obohatenie stravy o potrebný kollagén, minerály, chondroitin, glukozamin a ďalšie vitamíny. Obsahujú špeciálne zloženie potrbných látok, ktorý prospievajú nie len kĺbom, ale aj kostiam a svalom, preto sú nevyhnuté pre udržanie kondície a zdravia celého pohybového aparátu.

Pri výbere treba byť opatrný, na základe vedeckých výskumov sa odporúčajú prípravky v kvapalnej forme z dôsledku, že sa ľahšie strebajú a nezaťažujú žalúdok. 

- odporúčaná a najvyhľadávanejšia doplnková výživa pre zdravé kľby, a to nielen na Slovenskom trhu je  emulzný nápoj CHONDROSAMIN.

    Vhodný a pravideľný pohyb - medzi ideálne pohybové aktivity patria prechádzky, plávanie, bicyklovanie sa, ako aj rehabilitačné cvičenia doporučované v špeciálných centrách.
Nemusíme podávať vrcholové športovné výkony, aby sme posilnili svoj kĺbový aparát. Úplne je postačujúce, ak spravíme menšie úpravy vo svojich denných návykoch ako napr: na krátšie vzdialenosti si vymeňme auto za prechádzku alebo na bicykel. Choďme si zaplávať aspoň raz - dva razy do týždňa, tak isto je dobrá jóga alebo pilates.
Ak trpíte s bolesťami kĺbov tak na to je veľmi ideálne plávanie ale je dobré sa poradiť o vhodnom postupe cvičenia s špecializovaným rehabilitačným lekárom. (onedloho tu nájdete niekoré vhodné cvičenia)
    
    Primeraná telesná váha - odporúčaná váha šetrí kĺby a celý pohybový aparát, naopak nadváha vedie k jeho trvalému preťaženiu a tým aj bolestiam a ochoreniam kĺbov a kostí.
 
Späť

Konská masť

Konská masť

Konská masť
Bylinné mazanie, ktoré ocenia seniori, ľudia so sedavým zamestnaním i športovci.     Výrobca tradičných prírodných masážných přípravkov Konská masť- Osvedčená kombinácia extraktov 25 liečivých bylín zostala zachována, tak isto ako dve varianty – chladivá a hrejivá.   ...