Tekuté doplnky s kolagénom

22.05.2014 20:22

    Rôzne formy reumatických ochorení sú príčinou pracovnej neschopnosti. Dnes poznáme asi 200 reumatologických chorôb, ktoré súvisia s postihnutím kĺbov a priľahlých tkanív, spojiva. Najčastejšie sú zápalové ochorenia, osteoartróza, osteoporóza, reumatizmus tkanív a bolesti chrbta.

    V liečbe bolesti, ktorá súvisí s chorobami pohybového aparátu sa veľmi úspešne uplatňuje kolagén - extracelulárny, vo vode nerozpustný glykoproteín, ktorý tvorí základnú jednotku spojivového tkaniva, je funkčnou súčasťou kĺbových chrupaviek, kĺbového puzdra, periatikulárneho matrixu a svalov.

    Jednou z príčin bolesti pohybového ústrojenstva je ochabnutosť vnútorných a vonkajších stabilizačných kĺbových systémov. 

Ochabnuté oporné systémy vyvolávajú kĺbovú hypermobilitu v nefyziologických polohách, kde dochádza k predčasnému opotrebeniu týchto systémov. Spomalené alebo hypermobilné súčasti opotrebenia systému stimulujú receptory, bolesti a zvyšujú napätie svalov v okolí kĺbu. Na základe klinických testov sa pri spevňovaní stabilizačných systémov kľbov podávaním kolagénu dochádza: 

    - k regenerácii štruktúry,

    - k analgetickému pôsobeniu, prispieva k odstráneniu bolestivých kontrakcií svalov v okolí kĺbu,

    - k obnove jeho funkcie i funkcie postihnutého kĺbu.

Vedecké poznatky pripisujú k hlavným terapeutickým funkciám kolagénu:

    - tzv bariérový efekt

    - lubrikačná aktivita - zlepšuje lubrikáciu kĺbov a kvalitu kolagénových fibríl

    - zlepšuje funkciu všetkých anatomických štruktúr, kde je prirodzene zastúpený kolagén.

Užitím kolagénových prípravkov v tekutej forme sa kolagén dostáva tam, kde je ho nestatok, tam potom posilňuje, štrukturuje, chráni tkanivo chrupky, šliach, väzív a kĺbového púzdra.

Záver

    Prostriedky v tekutej forme s obsahom kolagénu a glukozamínu i glukozy zaraďujeme k alternatívnej klasickej antireumatickej liečby s účinkom štrukrálneho a funkčného charakteru.

Zlepśuje: - pohyblivosť kĺbov

               - prispieva k prirodzenej funkcii svalstva v danej oblasti

               - odstaňuje príčinu bolesti

    Aplikuje sa 1 ampulka raz denne po dobu, ktorá závisí od zdravotného stavu pacienta, ale minimálne po dobu 30 dní.

    Teraz pri kúpe certifikovaného prípravku CHONDROSAMIN, ktorý je uznávaný aj na zahraničnom trhu s obsahom kolagénu, chondroitínu, glukozamínu viete ušetriť 100,00 eur (info na tel.č. alebo emailom, ktorý nájdete v kontaktoch).

Späť