Oblasti využitia polarizovaného svetla

30.03.2014 22:26

Oblasti využitia terapie s polarizovaným svetlom:

    - na posilnenie imunity, napr: zmiernenie zápalov, terapia pri infekciách

    - liečenie rán, vredov, popálenín, pooperačných jaziev, športových úrazov ...

    - zmierňovanie bolestivosti športových úrazov, kĺbových problémov, svalov

    - depresie, nespavosť, zlepšenie stavu náladovosti

    - veterinárna medicína

 

Výhody terapie s polarizovaným svetlom:

    - možná aplikácia bez vedľajších účinkov a bez vekového obmedzenia

    - môže byť doplnkom akéjkoľvek inej, lekárom predpísanej terapie

    - nie je časovo náročná, terapia je krátkodobá

    - jednoduchá a ľahko sa naučiteľná aplikácia

    - možnosť aplikácie pri mnohých chorobách a chorobných zmenách

    - možnosť aplikácie aj pri magneticky chúlostivých implantátoch

Je nutné si vyžiadať stanovisko lekára, nesmieme vlastnou vôľou prerušiť či dokonca nezahájiť naordinovanú medikamentóznu alebo inú liečbu. Je to len doplnková terapia.

Liečenie rán, vredov, kožných problémov

    - liečenie rán je dynamicky prebiehajúci biologický a biochemický proces, v ktorom jednotlivé fázy nasledujú rýchlo po sebe a synchrónne sa s nimi vyvíjajú stavebné prvky rôznych typov, uvoľňujú sa riadiace a regulačné molekuly pre koordináciu procesov-ich výsledkom je tvorba tzv. granulačné tkanivo, rana sa zaťahuje, vznikajú nové žilky a podkožné tkanivá.

    Povaha rán - jeho dĺžka liečenia a hojenia je rôzna, lebo vplývajú na ne aj vek raneného a jeho obmedzenie v životných situáciách, ako dlho je odkázaná na lekárske ošetrenie, jeho celkový zdravotný stav a stav krvného obehu.

Priebeh a výsledok liečenia polarizovaným svetlom:

    - rany podobné diabetickej nohe -

    - na začiatku liečenia je rana plná baktérií a najprv sa začína čistiť, lebo bunky imunitného systému, ktoré by mohli tieto baktérie likvidovať aby sa naštartoval samoliečebný proces tam nie sú alebo len v malom množstve, po niekoľkých aplikáciách klesá vylučovanie sekrétu a rana sa postupne vyčisťuje a tým sa znižuje aj bolestivosť. 

    - na okrajoch sa objavujú nové cievy a začína sa vytvárať nové kožné tkanivo, vytvárajú sa tkanivá pokožky a podkožia, bunky spojivových tkanív a zosieťovanie vlákien kolagénu.

Po zahájení terapie vzrástol počet granulocytov a iných buniek ako aj nimi produkovaných bielkovín, potrebných na obranu organizmu boja proti baktériám.

    - v konečnom dôsledku sa účinkom polarizovaného svetla urýchli hojenie a zajazvenie, v neposlednom rade sa vytvorí pružnejšia a lepšie hydratovaná jazva. 

   

    - jazvy a rany po plastických zákrokoch, plastikách, nastrihnutí hrádze - drobné poranenia a jazvičky po kozmetických zákrokoch - prípady domácich úrazov -

    - v plastickej chirurgii na urýchlenie hojenia a skrášlenia jeho výsledku, na ošetrenie pooperačných jaziev po estetických zákrokoch.

Okrem toho takto ožarovaní pacienti referovali o zmiernení bolestivosti a vlastných príjemných pocitoch pri aplikácii terapie.

    

Späť