Liečebná metóda 20. storočia

16.03.2014 02:00
 Magnetoterapia sa čim viac stáva veľmi populárnou, významnou a hlavne účinnou alternatívnou liečebnou metódou. Presun technicky náročnej nízkofrekvenčnej pulznej magnetoterapie z lekárskych kliník do domáceho používania je základom toho, že sa tak rozšírila. Klinické zariadenia, ktoré sú jednak náročné na obsluhu a jednak majú vysokú finančú hodnotu, boli prispôsobené domácim podmienkam a to jednoduché ovládanie, dostupná cena avšak  rovnakými účinkami.
    Dnes je liečba magnetickým poľom – magnetoterapia v odborných kruhoch pokladaná za bezpečnú a veľmi účinnú fyzikálnu liečebnú metódu.
 
Účinky pulzujúcej elektromagnetickej rezonancie
    Zrýchľuje látkovú výmenu buniek a podporuje uzdravenie.
Bunky na svoju prevádzku potrebujú energiu, ktorú si vytvárajú samy svojím metabolickým procesom, k čomu potrebujú živiny a kyslík. Príjem živín a odovzdanie odpadových látok zabezpečuje elektrický potenciál bunkovej membrány. 
Počas ochorení sa mení povrchové napätie bunkových membrán - membránový potenciál, ktorý sa môže obnoviť pulzujúcou magnetoterapiou, lebo pulzujúci elektromagnetický priestor je schopný aktivovať od napätia závislé membránové kanály a priamo - nepriamo ďalšie membránové zložky, čím urýchľuje bunkový metabolizmus, ten vyvolá prítok krvi do tkanív, dodávku kyslíka a živín, odstránenie konečných metabolických produktov, ktoré sú predpokladom pre uzdravenie. 
 
Na základe vedeckých a klinických výskumov i skúseností má najväčší význam pri:
    - analgetický – pôsobí proti bolesti
    - myorelaxačný – uvoľňuje svalové napätie,
    - vazodilatačný – rozširuje cievy a stabilizuje krvný tlak,
    - protizápalový a protireumatický – odstraňuje opuchy,
    - stimulačný – stimuluje rast a výstavbu kostného tkaniva,
    - detoxikačný – odbúrava škodliviny a urýchľuje látkovú výmenu,
    - regeneračný – regeneruje bunky a zlepšuje prekrvenie,
    - hojivý – urýchľuje proces hojenia,
    - imunitný – posilňuje imunitu,
 
    Účinná je pri liečbe  opuchu - edému, migrény a ušný šelest-tinnitu, psychické poruchy - poruchy spánku, degeneratívnych chorobách - Bechtererova choroba,reumatizmus, artróza, paradentóza, artritída, v procese hojenia rán, pri ischiase a ďalších ťažkostiach pohybového aparátu,pri cukrovke - zmierňuje jej následky, keďže magnetické pole rozširuje drobné cievy a zlepšuje prekrvenie.
    Pulzná magnetoterapia sa s úspechom používa v ortopédii, športovej medicíne, balneológii, rehabilitácii, pediatrii, geriatrii, dermatológii, neurológii, stomatológii, urológii, internom lekárstve, ale aj vo veterinárnej medicíne.
    Nevyvoláva návyk a nedá sa sním ani predávkovať.
 

 

Späť