8 krokov ku kráse

20.07.2014 18:08
8 jednoduchých krokov ku kráse, ktorým sa v nasledujúcich článkach budeme venovať aj podrobnejšie.
 
1. Mať krásne telo
- znamená starať sa o seba, dávať pozor čo jeme a čo s naším telom robíme.
Cvičenie - zaviesť do svojho života cvičenie aspoň 3 krát 30 min. týždenne.
Napr. jóga, denná prechádzka, plávanie, bicyklovanie sa, nie je len kľúčom pre krásne telo, ale pre získanie svojej pohody a mimochodom môžeme spoznať aj nových ľudí.
Naša pokožka získa späť svoju lesk, pružnosť, zdravý vzhľad a my budeme prekypovať vitalitou.
Dodá nám pocit šťastia a energenie.
 
2. Stravovanie
Dbať na správne stravovanie je jedným z kľučov pre krásne a zdravé telo.
 
Je potrebné dodržiavať niekoľko pravidiel: 
    - jesť vyváženú stravu 3 krát denne. Klamné je presvedčenie, že ak vynecháme jednu z hlavných jedál to nám pomôže schudnúť.
    - dopriať si každý deň čerstvé ovoce a zeleninu v dostatočnej miere
    - vyhýbať sa potravinám, ktoré sú prehnane spracované alebo mastné, pretože sa môžeme cítiť unavený a môžu aj poškodiť tráviaci systém
    
    Preto je veľmi dôležité venovať veľkú pozornosť pri výbere vhodných výživových doplnkov. 
    Nedávne štúdie poukazujú na nepriaznivé účinky výživových doplnkov v tuhej t.j. tabletkovej forme a to z nasledujúcich dôvodov:
- zaťažujú žalúdok
- telo využije len 3% a ostatné po 3 troch hodinách z tela vylúči von
- z prvých dvoch vyplýva, že ich musíme užívať nepretržite t.j. každý mesiac ich musíme dokupovať a tým nám zaťažuje aj peňaženku.
 Načúvajme svojmu telu:
    - ak máme naozaj chuť na zmrlinový pohár, jesť také jedlo, ktoré neprospieva nášmu telu, mali by sme si ho dopriať podľa chuti ale s mierou.
 
3. Pokožka
Vieme, že krása nespočíva len na zovňajšku, ale i tak sa treba starať o zdravie našej pokožky.
    - v letných mesiacoch treba používať krém s ochranou proti UV žiareniu. To platí aj na také letné dni, kedy je zamračené. Predídete tým nechcenému spáleniu.
    - pime veľa vody, lebo voda hydratuje pokožku zvnútra a pomôže bojovať proti lúpaniu a predchádza suchej pokožke ako aj predčasným vráskam.
    - tvár si umývame ráno a večer s použitím čistiaceho prípravku, ktorý je určený a náš typ pleti. Na hydratáciu pokožky z vonka použijeme denný/nočný krém s obsahom Q10, ktorý natierame na očistenú pokožku.
    - krásne pery priložia k našej kráse vhodná starostlivosť o ne, a to použitím balzamov na pery a to najmä v zime. Na trhu ponúkajú aj rúže na pery s ochranou alebo tónované balzamy na pery.
    - použitie kvalitného make-upu zvýši sebavedomie a zakryje nedostatky našej pokožky. Pri nanášaní make-upu si treba pamätať, že menej je niekedy viac a hlavne, že na konci dňa je potrebné ho aj odstrániť.
 
4. Správna hygiena je samozrejmosťou
- každodenná hygiena je súčasťou krásy, lebo pocit sviežosti a čistoty nám pomáha v tom, aby sme urobili ten správny dojem.
    - denná sprcha - pre pocit sviežosti
    - ak naše vlasy majú sklon k masteniu, tak ich umývame tak často, ako je to potrebné
    - po každej sprche-kúpely použijeme dezodorant, aby sme predišli nežiadúcim zápachom
    - zuby si umývame min. 2 krát denne alebo ak máme možnosť aj 3 krát denne. 
 
5. Zdravie nôh a rúk
- ide o tie časti tela, ktoré sú denno denne zaťažované, preto sa im treba venovať, starať sa o ne. 
Doprajeme im mesačne aspoň raz manikúru a pedikúru, a kým sa starajú o naše chodidlá mi sa vieme uvoľniť od každodenného zhonu a troška si aj poklebetíme s ľuďmi, ktorými sa denne nestretávame.
 
6. Žiarivo biele a zdravé zuby
- zuby slúžia nielen na jedenie, ale sú aj ozdobou nášho úsmevu, preto nie je otázne, že sa o ne musíme aj postarať.
Po každom jedle by sme si mali umyť svoje zuby, ale hlavne každé ráno a večer. Nezabudnime ani na preventívne prehliadky u zubára každých 6 mesiacov, lebo tak predídeme možným problémom. Pre žiarivo biele zuby sú už k dispozícii aj prostriedky na bielenie zubov, ktoré nám pekne odstránia nežiadúce účinky cigariet, kávy a pod.
 
7. Skvelý účes
Zdravé a upravené vlasy vedia človeku vyčarovať celkom iný vzhľad. V súčastnosti už nie je ťažké si zmeniť farbu a ani dĺžku svojich vlasov. Primeraná ochrana a úprava dokáže naozaj divy. Nezabúdajme ani na každodenné česanie svojich vlasoch a po každom umytí použiť aj balzám na vlasy.
 
8. Šatník
Náš šatník nemusí byť plný značkových a drahých vecí na to, aby sme boli krásne, ale ani nezačnime kupovať lacné veci, ktoré sa po 2-3 praniach stanú nenositeľné. Jednoducho na to potrebujeme len dobrý vkus, sledovanie aktuálneho trednu a vyberať také oblečenia, ktoré sa k nám a našej postave najviac hodia.
 
    Sú to stručne uvedené kroky, ktoré treba dodržiavať (budeme sa im aj venovať podrobnejšie) na to, aby sme boli schopné urobiť ten pravý prvý dojem.
 
 

 

Späť